Dilsen-Stokkem absolute koploper in het benutten van zonne-energie

Zonnepanelen energie

Van alle Vlaamse steden en gemeenten is Dilsen-Stokkem de beste leerling van de klas wat betreft het benutten van het zonnepotentieel, met een benuttingsgraad van 10,5%. Dilsen-Stokkem is hiermee de absolute koploper.

Dat blijkt uit gegevens van het Vlaams Energieagentschap. Dat zette met behulp van de zonnekaart het vermogen van de zonnepanelen die reeds op de Vlaamse daken liggen tegenover het potentiële vermogen van elke gemeente.

Op provincieniveau is Limburg (met gemiddeld 6,6%) de absolute koploper wat de benuttingsgraad van de daken voor zonnepanelen betreft. Nagenoeg alle Limburgse steden en gemeenten doen het beter dan het Vlaamse gemiddelde, en Dilsen-Stokkem is dus de absolute koploper met een benuttingsgraad van 10,5%. Er zijn in Dilsen-Stokkem gemiddeld 76,7 zonnepanelen per 1000 inwoners en een potentieel vermogen van 192 MW.

Lydia Peeters, burgemeester van Dilsen-Stokkem, reageert opgetogen: “Het inzetten op hernieuwbare energie is voor ons als stadsbestuur al geruime tijd een prioriteit. We doen hier zelf ook actief onze duit in het zakje, want op nagenoeg alle stedelijke scholen bevinden zich zonnepanelen. Het is dan ook fijn om te horen dat de inspanningen van zowel het stadsbestuur als uiteraard ook onze inwoners lonen.”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *