Grootste Europese snoekbaarsboerderij komt naar Kinrooi

Als alles volgens planning gaat, staat in Kinrooi tegen het eind van 2019 een van de grootste snoekbaarsboerderijen van Europa. Hier zal men een productiecapaciteit hebben van 200 ton per jaar, wat een omzet van een kleine 2 miljoen euro kan opleveren.

Het is het Belgische visbedrijf Fish 2 Be die voor het project bij Agropolis 5 miljoen euro zal investeren in de overdekte snoekbaarskwekerij.

Doordat Fish 2 Be meerdere klimaatkamers gaat creëren, krijgt men artificiële seizoenen door te spelen met de temperatuur van het water en de hoeveelheid licht, weet De Tijd. Het resultaat is dat Fish 2 Be het hele jaar door eitjes kan oogsten om die later te kweken.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *