Waar was die aardbeving ?

Ja, het heeft schijnbaar even gebibberd in de regio, maar waar precies??? De website www.seismologie.be roept dat het in Molenbeersel te doen was. Nee, zegt dan het Nederlandse KNMI, (toch ook een oud en gerenommeerd instituut), het was toch echt in Stramproy.

Maar zoals een oud spreekwoord zegt: ‘Als twee honden vechten om een been, gaat een derde er mee heen’. Het Europees-Mediterrane Seismologisch Centrum is een instituut waarin vrijwel alle Europese en Mediterrane landen vertegenwoordigd zijn. Dit EMSC weet normaal gesproken exact waar een beving heeft plaatsgevonden en zij weten zeker dat het in Meeuwen-Gruitrode aan het trillen was.

Is dat belangrijk ? Nee, niet echt. Alleen zitten we op de redactie nu wel met de vraag of we u, beste lezer(es), wel juist hebben kunnen informeren, want DAT vinden wij wel belangrijk ! Mochten we er deze keer een paar kilometer langs hebben gezeten, neem het ons dan a.u.b. niet kwalijk ….

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *