Leerlingen GO! BS De Sprong leren asperges steken in Kessenich

Op de stralende 24 mei 2018 hebben de leerlingen van het eerste leerjaar van GO! BS De Sprong op een levensechte manier kennisgemaakt met het leven op de boerderij. In samenwerking met het melkvee-, asperges- en groentenbedrijf Snijkers-Krops hebben zij een bezoekje gebracht aan het familiebedrijf te Kessenich.

Boer Maarten en boerin Mieke hebben hun beste beentje voortgezet om de kinderen van juf Elke en juf Veerle op een interactieve manier kennis te laten maken met het leven op een echte boerderij. Eerst trokken ze naar de stallen.

Nadien konden ze alle zintuigen gebruiken in de grootste melk- en koeienstal. Wat zien we? Welke geluiden horen we? Wat ruiken we? Ruikt het fris? Kan je hier ook dingen proeven? En hoe voelt de lieve knuffelkoe? Het was duidelijk te merken dat de vele koeien geen enkel probleem hadden met de dolenthousiaste leerlingen. Zelfs de pasgeboren kalfjes hadden geen bang van de blije gezichtjes en likten vol vreugde alle vingertjes af. Nadien hebben ze ook nog eens kunnen proeven van verse koeienmelk.

Nadien trokken ze naar het veld. Om asperges te plukken? Nee, om asperges te steken! Daar leerden ze van het getalenteerde personeel hoe ze asperges moeten steken. Terug op de boerderij aangekomen leerden ze hoe de asperges in de winkel terecht komen. In water zetten, snijden, sorteren, zuiver maken, schillen en inpakken. Een hele karwei dat door zeer intelligente computers maar ook professionele handenarbeid verricht wordt. Een hele klus vooraleer de asperges op het bord liggen.

Foto: Elke Gielen

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *