Informatie over glasvezel in het buitengebied van Stramproy

Kabel glasvezel

Het buitengebied van Stramproy is erg mooi, maar krijgt soms wat moeilijker allerlei diensten aangeboden, die in de bebouwde kom wel mogelijk zijn. Er is nu een initiatief lopend om huizen die géén aansluiting op de coaxkabel hebben, en in het buitengebied liggen, een mogelijkheid te bieden om aangesloten te worden op de glasvezel.

De betreffende adressen hebben allemaal een brief gekregen, en het gaat in Stramproy om zo’n 150 adressen. Via glasvezel krijgt men een snelle toegang tot (digitale) TV, radio, telefonie en internet.

Met de huidige ontwikkelingen is goed internet eigenlijk nodig om je bedrijf goed te runnen, kinderen aan te laten sluiten bij de school of zorg op afstand te kunnen krijgen. Enkele voorbeelden van mogelijkheden die er nu al zijn.

Glasvezel Buitenaf is echter wel gewoon een commercieel project, waar een bedrijf ook financieel aan uit moet komen. Daarom stelt men als eis dat minimaal 50 % van de adressen in het totale gebied moet deelnemen, anders gaat het niet door. Als Dorpsraad willen we de mensen in ieder geval goede voorlichting geven, zodat de juiste keuze gemaakt kan worden. Naast de info die men al in huis gekregen heeft, of via internet kan krijgen, organiseert de Dorpsraad van Stramproy daarom een info- en inschrijfavond in De Zaal, op dinsdag 29 mei.

Vanaf 19.30 uur kan men informatie krijgen, daarna kan men zelfs 1 op 1 een eigen situatie voorleggen aan aanbieders, en kijken en vergelijken. Bedrijven die diensten aanbieden, of de glasvezel kunnen aanleggen in het eigen huis, zijn ook aanwezig. Daar kan ter plekke ook een abonnement afgesloten worden.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *