Heraanleg Bosstraat in Maaseik

De Bosstraat in Maaseik is geëvolueerd tot een verkeersvrije woon- en winkelstraat, met haar uitgesproken Maaskeienoppervlak als eigenheid. Om het fiets- en wandelcomfort te verhogen, heeft het stadsbestuur besloten om de bestaande kasseien van de centrale rijweg te vervangen door vlakkere exemplaren.

De werken zullen starten op maandag 4 juni en nemen ongeveer 15 werkdagen in beslag. Als alles vlot verloopt en de weersomstandigheden zijn goed, dan zou de gehele Bosstraat tegen vrijdag 22 juni heraangelegd moeten zijn.

De bestaande kasseien worden vervangen door een duurzame kassei met dezelfde kleur en samenstelling, maar met een gezaagd oppervlak. De heraanleg van de kasseien wordt enkel toegepast op de rijweg. Het bestaand voetpad uit blauwe hardsteen tegels en de vakken uitgevoerd in mozaïekkeien blijven behouden in hun huidige vorm.

De heraanleg van de Bosstraat zal gefaseerd verlopen. Per dag zal de aannemer zo’n 100 m² opbreken en ervoor zorgen dat tegen het einde van de werkdag de nieuwe kasseien geplaatst zijn. De dag erna worden de nieuwe kasseien ingevoegd en kan er weer over gewandeld en gefietst worden. Voor het weekend dienen alle nieuwe aangelegde kasseien ingevoegd te zijn.

De toelevering aan winkels wordt gegarandeerd via de parallelwegen Pelserstraat en Prinsenhoflaan.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *