SAB schittert op de proclamatie VONW

Zondag 27 mei 2018, Leuven, Aula Pieter De Somer, KULeuven. Een zaal vol toekomstige wetenschappers en hun terecht fiere ouders en leerkrachten. Ook dit jaar werd SAB uit Bree uitgenodigd op de proclamatie en prijsuitreiking van de Vlaamse Olympiades voor Natuurwetenschappen. Na een boeiende uiteenzetting door Frank Deboosere, peter van de olympiades wetenschappen, beloofde deze zonnige dag ook een spannende dag te zijn.

Bram Theunissen Sciot kwalificeerde zich dit schooljaar als finalist in de Junior Olympiade Natuurwetenschappen. In deze ‘olympische’ wedstrijd in de disciplines aardrijkskunde, biologie, chemie en fysica overleefde hij twee voorrondes. Bram bleef, samen met 29 andere jongeren uit de tweede graad secundair onderwijs, over uit een groep van 1980 effectieve deelnemers. De rangschikking van de finalisten en de uitreiking van de medaillewinnaars werd vandaag pas bekendgemaakt. Bram behaalde een zilveren medaille! Een prachtprestatie die misschien nog een staartje krijgt…

Bram plaatst zich automatisch, samen met de vijf gouden medaillewinnaars en de andere negen zilveren medaillewinnaars, voor de finale Vlaamse selectieronde voor de EUSO. In oktober zal Bram de kans krijgen om zich weer te bewijzen en hopelijk zo een plekje bij de beste drie te veroveren om dan Vlaanderen te gaan vertegenwoordigen op de Europese Science Olympiade 2019 in Lissabon, Portugal!

SAB, een straffe school, want tijdens de proclamatie van de Vlaamse Olympiades voor Natuurwetenschappen 2018 mocht ook de directeur Ludo Jacobs een prijs in ontvangst nemen. De prestigieuze titel ‘OlympiadeSchool Wetenschappen’ werd sinds de oprichting ervan in 2012 nog maar vier keer door een Limburgse school behaald. Maar in 2018 mag ook SAB dus met deze tijdelijke titel terug naar Bree komen. Deze titel wordt voor een periode van drie jaar toegekend en wordt enkel uitgereikt aan scholen die voldoen aan drie strenge voorwaarden: in het huidige en de twee voorbije schooljaren deelgenomen hebben aan alle eerste rondes van de vijf olympiades wetenschappen; in die periode jaarlijks minstens één deelnemer in minstens één van de tweede rondes; in die periode minstens één jaar minstens één finalist of medaillewinnaar hebben.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *