Ammoniaklek Chemelot, groot alarm

chemelot industie
Dondermiddag omstreeks 15:40 uur heeft een ammoniakemissie plaatsgevonden op het noordelijk deel industrieterrein Chemelot. De emissie heeft plaatsgevonden vanuit een schoorsteen horende bij de melaninefabriek.

De emissie is neergeslagen bij een naastgelegen fabriek waardoor een aantal medewerkers ademhalingsproblemen ondervinden. Eén medewerker is inmiddels overgebracht naar het ziekenhuis. De overige medewerkers worden intern opgevangen.

De bedrijfsbrandweer is bezig het incident te bestrijden. Hierbij worden waterschermen ingezet om verspreiding via de lucht te voorkomen.

Update 17: 30:
De brandweer heeft inmiddels het sein veilig gegeven. Eén medewerker moest naar het ziekenhuis, en is daar inmiddels ontslagen.
Hoe de emissie is ontstaan is onderwerp van onderzoek.

Update 16:40:
De melaminefabriek waar de emissie plaatsvond is inmiddels stabiel in bedrijf. De brandweer en meetploegen van Chemelot zijn nog ter plaatse uit voorzorg.

Update 16:33
De waterschermen van de bedrijfsbrandweer zijn effectief. In de directe omgeving wordt geen ammoniak meer waargenomen. De meetploegen blijven metingen uitvoeren.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *