Grote brand in Reppel

brandweer-noord-limburg-bree

Afgelopen nacht is rond 00.15 uur brand ontstaan op de bedrijfssite aan het ’t Inboedelke langs de Grote Baan in Reppel. Op dit terrein staan verscheidene loodsen die onderdak bieden aan diverse firma’s . Het vuur sloeg van ’t Inboedelke over op enkele andere hallen. Er was een hevige rookontwikkeling. Gelukkig steeg deze rook recht omhoog. De brandweer van Bree riep de hulp in van de korpsen van Leopoldsburg, Lommel en Neerpelt. Op dit moment (donderdagmorgen) wordt er nog nageblust.

Op het internet circuleren verhalen over ontploffingsgevaar, maar dit daar is geen enkel moment gevaar voor geweest. Omdat er ook golfplaten aanwezig zijn op het terrein werd even gevreesd voor asbestvervuiling. De burgemeester heeft onderzoeken laten doen, maar al snel bleek dat er totaal geen gevaar voor de omwonenden was. De minieme asbestvervuiling bleef beperkt tot het terrein zelf.

Doordat de brandweer zeer veel water nodig had, kwamen de buizen van de waterleiding leeg te staan. Nu er weer meer druk op de leidingen komt, gaat er bezinksel loskomen. Wie in de buurt van Reppel-fabriek kraanwater gebruikt, kan dus vuil water krijgen. Dit is geen probleem: een tijdje spoelen en de kwaliteit van het water herstelt zich. Het parket heeft een onderzoek bevolen om de brandoorzaak te achterhalen.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *