Bart Tommelein opent innovatief batterijenproject in Dilsen-Stokkem

Maandag 14 mei werd het officieel startschot gegeven van een grootschalig Europees batterijencomplex in Dilsen-Stokkem. Vlaams Minister van Energie, Bart Tommelein, kwam mee het startschot geven.

LRM, REstore, Tesla en CKS sloegen de handen in elkaar voor dit fantastisch groen en duurzaam project. 140 batterijen, goed voor 18 megawatt, worden vanaf nu ingeschakeld worden in de primaire reserve van Elia, de beheerder van het hoogspanningsnet. Er wordt gebruik gemaakt van de software van energietechnologiebedrijf REstore. Tesla, wereldleider op vlak van grootschalige batterijtechnologie zorgde voor de batterijen.

Op deze manier wordt er een duurzaam alternatief geboden voor het opslaan van energie. Dit uniek project draagt bij tot het oplossen van het balanceren van het elektriciteitsnet en dit op een milieuvriendelijke manier en kan ingeschakeld worden in de primaire reserves van het elektriciteitsnetwerk.

Het batterijproject wordt gerealiseerd op de bedrijvenzone van de Terhills site en vraagt een oppervlakte van 1500 m². De 140 batterijen zijn goed voor 18 megawatt. Het project wordt gefinancierd door NV Terhills en bedraagt in totaal 11 miljoen euro.

Dit batterijproject kadert perfect in de klimaatdoelstellingen die Vlaanderen wil bereiken en in de aanpak inzake groene energie.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *