Culturele Prijs Kinrooi voor OLS-schutterij

OLS Servatius Raam 2017

Op de druk bezochte jaarlijkse vergadering van de Culturele Raad Kinrooi, donderdag 24 mei, is Jean Rutten, voorzitter van de Welzijnsraad van de gemeente Kinrooi gehuldigd. Reden was het feit dat de heer Rutten reeds twintig jaar voorzitter van deze werking is. Daarnaast werd de Culturele Prijs 2017 bekend gemaakt. Deze gaat naar schutterij Sint-Servatius Raam voor het binnenhalen van ‘den Um’ op het OLS.

Het jubileum werd in feestelijke wijze gevierd. Jean Rutten kreeg een grote geschenkmand met Kinrooise streekproducten, overhandigd door schepen van welzijn Anita Meerten.

In Gemeenschapscentrum ‘De Stegel’ in Molenbeersel waren ruim zestig verenigingen uit de gemeente Kinrooi vertegenwoordigd voor de jaarvergadering, die geleid werd door voorzitter Hubert Van Eygen.

Schepen Sylvie Vanmontfort lichtte tijdens de bijeenkomst de stand van zaken betreffende de organisatie van het Oud Limburgs Schuttersfeest toe. Daarnaast werd er nog een toelichting gegeven over de unieke wandelingen die werden ontwikkeld in het kader van ‘Ontdek het dorp’, samen met Landelijke Gilde en Innovatiesteunpunt.

De bijeenkomst werd afgesloten met het voorstellen van de ‘fotowedstrijd’ onder de titel ‘Ich en Ous Maa’ waarbij iedere Kinrooienaar een foto kan inzenden van zichzelf en één van zijn ouders (die ouder is dan 70 jaar).

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.