Grote militaire oefening

Van 28 mei tot 01 juni 2018 houdt de Information Operations Group (Info Ops Gp) voor het eerst in Vlaanderen haar jaarlijkse grote oefening. Deze oefening heet “Nightwing” en gaat door in de stad Hasselt, de gemeenten Hechtel-Eksel, Houthalen-Helchteren, Peer, Zonhoven en Maaseik en dat in nauwe samenwerking met de plaatselijke autoriteiten, hulpdiensten en de plaatselijke bevolking

Info Ops Gp is een militaire eenheid uit Heverlee met als kerntaak “Winning Hearts and Minds” van de plaatselijke bevolking bij buitenlandse opdrachten. Tijdens deze missies richt de hoofdopdracht zich dus op de burgerkant van het conflict. Door middel van allerhande communicatie-activiteiten zoals vergaderingen met plaatselijke leiders of het verspreiden van informatie over onze militaire acties, proberen we een zo goed mogelijke band op te bouwen met de plaatselijke bevolking. Dit is wat deze eenheid momenteel doet in Mali, Afghanistan en Litouwen.

Dergelijke opdrachten vragen heel wat specialisten, gaande van antropologen, psychologen, journalisten en communicatiewetenschappers, die nodig zijn voor de analyse tot technische beroepen zoals webdesigners, drone-piloten en grafische designers.

Tijdens Nightwing zullen hoofdzakelijk de specialisten in Burger-Militaire samenwerking en Operationele Communicatie trainen. Zij zullen interviews afnemen van enkele burgemeesters en verantwoordelijken van het Rode Kruis, pamfletten uittesten en luidsprekeroperaties trainen samen met de lokale politie. Misschien ziet u ons in het straatbeeld. Aarzel dan zeker niet om contact op te nemen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.