Schrijfsel 7: Jubileum De Zandmennekes en Tante Agaath

Gratis mee te nemen… om te knutselen. Ik zag het met lede ogen aan, net als alle andere ideeën die in het filmpje voorbij kwamen.

Ik ben immers creatief, dat zegt men toch, en zie overal ideeën in. Creatieve mensen hebben geen rommel, zij hebben inspiratie. Pas nog heb ik de inspiratie uit mijn kelder naar het containerpark gebracht, het deed pijn het te zien veranderen in (vooral) grof vuil.
Vorige week kwam ik met mijn busje volgeladen met (vers) mos thuis. Niet veel later was het een bast van een boom (in mijn theorie eigentandig afgeknaagd door Boris de bever van mijnheer de Uil).

Ben ik weer aan het afleiden? Uiteraard! Terug naar het filmpje.

De Zandmennekes, een buurtvereniging uit Molenbeersel, had 15 jaar geleden het lumineuze idee om een rommelmarkt te beginnen. Of het kwam doordat er goede rommel te koop was, weet ik niet, maar het bleek een groot succes. Eerst een 20-tal kraampjes (wat ik al heel wat vind voor een markt), nu 170… én tante Agaath!
Nou… als je tante Agaath op je feest hebt, dan ben je binnen. Met haar Charlie (de ‘sjakosj’ waarvan ik niet weet welk dier het eerst was, wel dat het nog niet zo lang dood is) wandelt ze de ene markt na de andere af, op zoek naar… euh… op zoek.

Toen ik haar voor de eerste keer zag, wist ik het niet: is deze vrouw nuchter? Welke drugs heeft ze genomen? Later pas had ik door dat tante Agaath eigenlijk nep is (sorry voor de believers). Kortom: goede act! In het dialect! Ik heb uit goede bronnen vernomen dat ze zelfs een privéparking krijgt op het plein van de Zandmennekes. Terecht, eigenlijk zou ze er op z’n minst een chauffeur bij moeten krijgen, naast een viplounge en privé-sauna.
Knarsetandend zit ik me nu af te vragen hoe het komt dat ikzelf maandag niet kan gaan, dat ik niet nog wat inspiratie kan gaan kopen voor in mijn kelder (om het te laten rijpen tot grof vuil). Waarom ik tante Agaath geen omhelzing kan gaan geven, een dansje plegen bij De Dampfknödel (alleen de naam al klinkt super muzikaal) of clown August lief aankijken voor een ballonnetje (want die kan er wat van!).

Ik hoop samen met jullie op een schitterende maandag. Geniet van jullie bezoekje aan de markt en vergeet vooral niet te consumeren, want alleen op de consumpties verdienen de Zandmennekes iets. Weet je wat? Drink er ook een op mijn gezondheid!

Schol en tot volgende week voor weer een nieuw schrijfsel.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *