Zandmannekes vieren 15-jarig Rommelmarkt-jubileum (video en foto’s)

Nu is het nog heel rustig bij Domein Woutershof in Molenbeersel, maar Pinkstermaandag zal het er helemaal anders uit zien. Buurtvereniging ‘De Zandmennekes’ uit Molenbeersel organiseert dan voor de vijftiende maal hun grote Rommelmarkt en Hobbybeurs.

Vijftien jaar geleden startte men met 20 standhouders. Dit breidde uit zodat het centrum in de buurt van Oud Kevelaer te klein werd. Men week uit naar Domein ‘Woutershof’, waar men de laatste jaren 170 standhouders kan herbergen.

“Zowel standhouders als bezoekers komen gratis, dat is de kracht van deze organisatie”, zo licht Gérard Korsten van De Zandmennekes toe. “We hebben wel eens een iets minder jaar gehad, maar vorig jaar hebben we een heel goed jaar gehad. De weergoden moeten goed gezind zijn, dan komt de rest vanzelf, dat is namelijk het enige waar we geen invloed op hebben”, zo vervolgt Korsten.

De Buurtvereniging komt uit de kosten door de verkoop van drank en eten. Maar men houdt ook wat over. “Hiervan organiseren we voor een charitatieve organisatie uit de streek een mooie dag of avond”, aldus Gérard Korsten.

Met veel vrijwilligers wordt er Pinkstermaandag weer iets moois neergezet. Van 10.00 tot 18.00 uur zijn bezoekers welkom. Alle standplaatsen zijn reeds bezet.

Voor randanimatie is ook gezorgd. Zo zal er een optreden van De Dampfknödel plaatsvinden, is Tante Agaath van de partij en voor de jongsten zal Clown August zijn ballonkunsten vertonen.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *