Gespreksgroep ZeZijnZo nu een vzw

De Gespreksgroep ‘ZeZijnZo’, die door Wendy Gerets in Bree is opgestart is officieel een vzw geworden. “We zijn in 2016 begonnen om met enkele ouders zonder professionele instanties te praten over zaken die ons bezig houden”, aldus Wendy.

Omdat er veel animo voor de gespreksgroep was, is er een uitbreiding gekomen. “Dit heeft ons ook doen inzien dat we er een vzw van moesten maken”, zo vervolgt de initiatiefnemer.

De gespreksgroep is er voor ouders van kinderen met onder meer autisme, adhd, leerstoornissen, dyslexie, dyscalcullie en zo meer. Onder het motto ‘voor ouders door ouders’ proberen ze middels maandelijkse bijeenkomsten ouders samen over problemen te laten praten.

Inwoners uit Bree maar ook uit Maaseik, Peer, Meeuwen-Gruitrode en Kinrooi en alle deelgemeenten kunnen deelnemen aan de gespreksgroep, die elke tweede maandag van de maand nabij het oude ziekenhuis in Bree bij elkaar komen. “Daarnaast communiceren we via enkele Facenbookpagina’s”, aldus Gerets.

Tijdens de maandelijkse samenkomsten zijn er geen professionele instanties aanwezig. De avonden worden geleid door ouders met reeds meer dan 25 jaar zelfervaring. “Ook is er een website met veel informatie gelanceerd”, zo vervolgt Wendy.

Naast de gespreksavonden zijn er ook crea-activiteiten voor ouders. “Op de planning staat dat we eind dit jaar nog één opstart gaan doen in een gemeente”, zo besluit Wendy Gerets die vorige maand nog een gespreksgroep opstartte in Peer.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *