Heraanleg Bosstraat gestart (video en foto’s)

De Bosstraat in Maaseik is geëvolueerd tot een verkeersvrije woon- en winkelstraat, met haar uitgesproken Maaskeienoppervlak als eigenheid. Om het fiets- en wandelcomfort te verhogen, heeft het stadsbestuur besloten om de bestaande kasseien van de centrale rijweg te vervangen door vlakkere exemplaren. De werkzaamheden hieromtrent zijn afgelopen maandag van start gegaan.

“De werkzaamheden zullen ongeveer 15 werkdagen in beslag nemen. De heraanleg van de kasseien wordt enkel toegepast op de rijweg”, zo vertelt schepen Gunter Haeldermans van de Stad Maaseik. Het bestaand voetpad uit blauwe hardsteen tegels en de vakken uitgevoerd in mozaïekkeien blijven behouden in hun huidige vorm. Na de werkzaamheden zal de Bosstraat een autoluwe straat blijven.

Het gemeentebestuur is niet over 1 nacht ijs gegaan met de keuze voor een nieuw wegdek op de Bosstraat. “We hebben twee proefstroken laten aanleggen en winkeliers, bezoekers en inwoners hun keuze kenbaar laten maken. Hier kwam nummer twee als beste uit de bus, die gaan we nu ook toepassen”, aldus Haeldermans.

De schepen doelt hiermee op nieuwe kasseien met dezelfde kleur en samenstelling, maar met een gezaagd oppervlak.

De heraanleg van de Bosstraat zal gefaseerd verlopen. Per dag zal de aannemer zo’n 100 m² opbreken en ervoor zorgen dat tegen het einde van de werkdag de nieuwe kasseien geplaatst zijn. De dag erna worden de nieuwe kasseien ingevoegd en kan er weer over gewandeld en gefietst worden. Voor het weekend dienen alle nieuwe aangelegde kasseien ingevoegd te zijn.

De toelevering aan winkels wordt gegarandeerd via de parallelwegen Pelserstraat en Prinsenhoflaan.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *