Schrijfsel 10: Het mooie Maasland

Ik zou er meteen op vakantie willen, liever gisteren dan vandaag. De oase van rust, vriendelijke mensen en schoonheid van omgeving. Één foto zou me meteen overhalen. En toch… ga ik er niet op vakantie. De reden? Ik woon er! Wat een luxe.

Hamont, waar ik opgegroeid ben, was al groen en mooi. Maar tegen het Maasland verliest deze stad het, sorry Hamontenaren. En dat zegt een inwoner die nog veel stukjes Maasland moet ontdekken.
Elke avond probeer ik een wandeling te maken, telkens langs het kanaal van Neeroeteren. Als ware avonturier moest ik me regelmatig langs de bouwhekken wurmen, want er werd gewerkt bij ’t Eilandje. Elke dag opnieuw snakte ik naar het moment waarop de werkzaamheden klaar zouden zijn. Met mij vele anderen, want ik kwam veel andere hunkerende wandelaars en fietsers tegen.

Vorige week was het dan eindelijk zover: de hekken verdwenen en het werd helemaal duidelijk dat dit stukje Neeroeteren weer mooier is geworden. Nog net niet met kippenvel betrad ik voor de eerste keer de brug, bekeek nieuwsgierig naar wat ’t Eilandje nu is en ging vastberaden naar huis: het Maasland is weer wat mooier. Dit zal een nieuwe trekpleister worden!

Op 9 juni al, dan zal het druk zijn op ’t Eilandje. De brug wordt dan officieel geopend en iedereen is welkom om er 2 op de kosten van de stad te drinken. 2, want op 1 been kan je niet staan (toch niet te lang).

En vanaf dan is het aan één stuk feest op ’t Eilandje, tenminste zo stel ik het me voor. Alsof je op een subtropisch strand bent, inclusief de palmbomen en het water. Het mooie weer moet je er soms bij denken, maar dan heb je ook wat.

Misschien moet er vanuit ’t Eilandje een Whatsapp-groep komen, net als op het Jagersborg? Het medium, Whatsapp, wordt tegenwoordig heel veel gebruikt om af te schrikken. Samen diefjes vangen, leuker dan alleen.

Maar wat nu als we een party-groep samenstellen? Een groep waarop aangegeven kan worden hoe druk het op het terras is, of er nog ijs is, wanneer de muziek wat luider uit de boxen zal schallen? Of een paar fietsers die het idee krijgen om naar ’t Eilandje te trekken, plaatsen een oproep voor mede-fietsers? Zo kan een heel peloton in Neeroeteren aankomen. Uiteraard zou de eigenaar dan voor een ‘verwelkoming’ kunnen zorgen. Ik wil me alvast aansluiten bij de groep in oprichting!

Ach, het lijkt me allemaal zo leuk. Of het in de praktijk ook zou werken? Geen idee… ik hoop het…

Geniet van de opening van de brug (en de 2 pinten) en tot volgende week, voor weer een schrijfsel!

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *