Pater Sangerskring Maaseik maakt een daguitstap naar Keulen

De laatste uitstap voor de vakantie brengt de leden van de Pater Sangerskring Maaseik naar Keulen. Deze uitstap zal op zondag 24 juni doorgaan. In de voormiddag brengen ze een bezoek aan het Schnütgenmuseum: deze mooie naam dankt het museum aan kanunnik en kunstverzamelaar Alexander Schnütgen, die in 1906 zijn hele collectie middeleeuws beeldhouwwerk en liturgische voorwerpen aan de stad Keulen schonk, op voorwaarde dat de stad deze kunstschatten in een museum zou onderbrengen dat voor het publiek toegankelijk zou zijn.

De collectie werd gedurende de 20ste eeuw op verschillende plaatsen ondergebracht en sinds 1956 is het gehuisvest in de romaanse Sint-Cecilia kerk. In 1972 trok de spraakmakende tentoonstelling ‘Maas und Rhein’ over middeleeuwse kunst 218.000 bezoekers in 2 maanden tijd: ze was daarna in Brussel te zien. In 1977 werd het museum heringericht, waarbij ook de crypte een museale functie kreeg.

Er wort om 8.15 uur vertrokken aan de van Eycklaan 72 in Maaseik. Om 9.45 uur wordt de aankomst gepland. Er is een rondleiding door enkele musea en men heeft ook vrije tijd om de stad zelf te bekijken.

Inschrijven kan voor 18 juni bij Annie Metten of online. De prijs bedraagt 40 euro.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *