Veel 2CV’s tijdens Oldtimers at Bree (video en foto’s)

Het centrum van Bree kleurt tweewekelijks vol met oude auto’s. Oldtimers at Bree wordt al diverse jaren georganiseerd. “Voor mij is dit de derde keer, in Bree is het evenement al vier jaar georganiseerd”, zo vertelt organisator Luc Martens.

Het idee is min of meer spontaan gekomen. “We wilden dat liefhebbers van oldtimers maar zeker ook bezitters hun mooie wagen konden laten zien aan het publiek”, zo vervolgt Martens.

Voorheen was dit evenement bijna wekelijks. De organisatie geeft aan dat dit tweewekelijks gebeuren nu beter aansluit voor zowel de bezoekers, de deelnemers als de organisatie. Bezitters van oldtimers kunnen spontaan naar het Vrijthof in Bree komen met hun auto. Afgelopen vrijdag waren er in het centrum vele 2CV’s te zien, het lelijke eendje. Bezitters hiervan reageerden massaal op een oproep. “We hebben op Facebook een oproep geplaatst, daar is goed gehoor aan gegeven”, aldus Luc Martens.

De Franse De 2CV, van Citroën staat voor ‘Deux Chevaux Vapeur’, wat twee paardenkracht betekent, een maat die het resultaat is van de ingewikkelde berekening van de Franse wegenbelasting. De serieproductie van de 2CV liep van 11 juli 1949 tot en met 27 juli 1990. In die periode zijn er 5.144.966 van gebouwd. Omdat deze auto’s toch wat onderhoud nodig hebben is het voor een bezitter raadzaam zelf twee rechterhanden te hebben. “Anders wordt het een dure aangelegenheid”, zo weet Luc Martens.

Tijdens het evenement overleggen bezitters ook over werkzaamheden en materialen bij hun oldtimers. Het evenement Oldtimers at Bree is er tweewekelijks in Bree, de hele zomerperiode. Eind september is het voor de organisatie weer afgelopen.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *