Buitengebied noordwest Limburg in Nederland krijgt glasvezel

Het buitengebied van Noordwest Limburg krijgt glasvezel! Maandagmiddag 11 juni werd het eindpercentage bekendgemaakt in het bijzijn van de wethouders van de gemeenten Peel en Maas, Leudal, Maasgouw, Nederweert en Weert en gedeputeerde Hans Teunissen van de provincie Limburg. Maar liefst 55,5% van de inwoners heeft een glasvezelabonnement afgesloten. Hiermee is ruimschoots voldaan aan de belangrijkste voorwaarde van Glasvezel buitenaf, minimale deelname van 50%, om een glasvezelnetwerk aan te kunnen leggen. Goed nieuws dus voor de inwoners van het buitengebied van Noordwest Limburg.

Vandaag werd het benodigde aantal aanmeldingen in Noordwest Limburg behaald. Piet Grootenboer, directeur Glasvezel buitenaf: “Een geweldig resultaat dat de vraag naar een goede internetverbinding benadrukt en de inzet van de ambassadeurs, provincie, gemeenten, lokale verkopers en inwoners weerspiegelt. Want wat is er veel werk verzet. Iedereen heeft zich volop ingezet, en met succes! Door het enthousiasme in het gebied komt er glasvezel in het buitengebied.”

De gedeputeerde Hans Teunissen onderschrijft het belang van breedband: “Geweldig nieuws! Dit is een prachtig resultaat. Vooral voor de bewoners en bedrijven in het buitengebied. Zij zijn de grote winnaars. Door te kiezen voor snel internet zijn ze optimaal voorbereid op alle toekomstige digitale ontwikkelingen op het gebied van wonen, werken, studeren, veiligheid en zorg op afstand. Juist nu de Limburgse samenleving verder digitaliseert, wordt snel internet steeds belangrijker voor de leefbaarheid en bedrijvigheid van het buitengebied. Graag wil ik alle partners, de gemeenten Weert, Nederweert, Leudal, Maasgouw, Peel en Maas, Glasvezel buitenaf, de belangenorganisaties MKB-Limburg, LLTB, LWV en VKKL en natuurlijk de ambassadeurs, bedanken en feliciteren met het bereiken van deze mijlpaal.”
De gemeenten zijn blij dat de aanleg van glasvezel is zeker gesteld. Wethouders van de gemeenten zijn content dat er in de gemeenten Peel en Maas, Leudal, Maasgouw, Nederweert en Weert glasvezel komt: “Voor de leefbaarheid van het buitengebied is internet van groot belang; voor gezinnen met studerende kinderen, ondernemers, mensen die zorg nodig hebben. We kunnen dit nu nog niet overal in ons buitengebied realiseren, maar gelukkig wel op veel plaatsen. Het was spannend, maar de bewoners in het buitengebied hebben volmondig ‘ja’ gezegd tegen snel internet. Zeker is dat dit initiatief van zonder de inzet van lokale ambassadeurs niet zo succesvol was uitgepakt. Iedereen bedankt die hieraan heeft bijgedragen!” Aldus Wethouder Theo Coumans van de gemeente Nederweert.

Jeroen Achten wil namens Ondernemend Limburg benadrukken dat ondernemen zonder internet niet meer kan: “Vandaar dat LLTB, MKB-Limburg en LWV in 2016 de handen ineen hebben geslagen met de andere stakeholders om te komen tot een oplossing. De afgelopen twee jaar hebben we samengewerkt om dit van de grond te krijgen en voor te bereiden. Ondernemend Limburg is dan ook super trots op het behaalde resultaat en bedankt iedereen die hieraan heeft bijgedragen. Op naar het volgende project aan de oostkant van de Maas.”

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *