Musical zangeres Renée van Wegberg krijgt eigen eetbare roos

In Rozendorp Geistingen is men al in voorbereiding voor de festiviteiten op zondag 24 juni. De organisatie kijkt ook vaak naar Lottum, het rozendorp in Nederlands-Limburg. Hier zal men op 17 juni, tijdens de opening van de Potrozenshow, de speciale nieuwe roos ‘Rosa Renée van Wegberg’ gedoopt. De bekende musical-actrice en zangeres, geboren en getogen in Horst aan de Maas, is zeer vereerd en zal ook enkele nummers zingen.

De nieuwe prachtige gezonde en eetbare rose roos is afkomstig van Pheno Geno Roses. De roos met bijzondere en gezonde eigenschappen zal gedurende “De week van de Potoos” te koop zijn. Een deel van de opbrengst gaat naar het Goede Doel: “Medicijnen door de ogen van je kind”, uitgekozen door Renée. Ook wordt er een speciale rozenamuse gemaakt door traiteur Maurice Smits welke eveneens de naam van de zangeres draagt.

Het belooft een mooi smaakevenement te worden als traiteur-Kookstudio Maurice@home op 17 juni in een speciaal hiervoor ingericht paviljoen in De Rozenhof rozen- streekgerechten gaat bereiden. Met als ingredienten Noord-Limburgse streekproducten zoals asperges, blauwe bessen, bloemblaadjes, champignons, Ijsvogel-jenever en heide-honing . En dat gecombineerd met de verrassende smaak van de roos, zoals rozenblaadjes van speciale rozencultivars van rozenveredelaar Pheno Geno. Streekkoninginnen/prinsessen uit Noord-Limburg en de Duitse grensstreek komen dan tevens gerechten met streekproducten – in combinatie met de unieke smaak van de roos – promoten in de Lottumse Toprozentuin.

Met dit bijzondere smaakevenement wil De Rozenhof Lottum de tuinroos meer bekendheid geven als duurzame en gezonde bron van geur- en smaakbeleving. Rozen eten is namelijk erg gezond. Dit geldt voor bloemblaadjes van diverse soorten en voor de bottels, die veel antioxidanten en vitamine C bevatten.

Foto: Lei Spreeuwenberg

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *