NOLIKO Maaseik wordt straks GREENYARD Maaseik

Even terug naar 1985… De Berlijnse Muur staat nog overeind. In de Sovjet-Unie komt Gorbatsjov aan de macht. In Brussel vindt bij de finale van Europa Cup I (Liverpool-Juventus) het Heizeldrama plaats. Boris Becker (17) wint voor het eerst Wimbledon. Joop Zoetemelk (38) wordt wereldkampioen wielrennen. De CCC en de Bende van Nijvel zaaien terreur en angst in het land. De Rode Duivels kwalificeren zich met een kopbaldoelpunt van Georges Grün voor het WK voetbal. Allemaal in 1985. En o ja: SCANA-NOLIKO wordt hoofdsponsor van volleybalclub Maaseik…

Dat is dus 33 jaar geleden… Maaseik speelt dan al 10 jaar vrolijk mee in de hoogste klasse, maar met de nieuwe sponsor is het meteen raak: vicekampioen én bekerwinnaar! Het is de start van een onwaarschijnlijk succesverhaal, intussen een begrip tot helemaal in Novosibirsk: NOLIKO Maaseik!

NOLIKO (Noord-Oost Limburgse Konserven) ontstaat in 1964 als samenwerkingsverband van lokale landbouwers. In 1980 volgt de fusie met Scana (Hulshout) tot Scana-Noliko. Het bedrijf ontwikkelt zich autonoom tot het in 2011 samen met andere bedrijven uit de groente- en diepvriessector opgaat in GREENYARD, een wereldwijde marktleider voor verse, diepgevroren en verwerkte groenten en fruit, bloemen, planten en groeimedia. De naam NOLIKO verdwijnt uit het straatbeeld: de vestiging in Bree heet voortaan GREENYARD PREPARED Belgium.

Het wordt even wennen, na 33 jaar, maar in overleg met de hoofdsponsor begint volleybalclub NOLIKO Maaseik straks als GREENYARD Maaseik aan het nieuwe seizoen. GREENYARD bevestigt namelijk zijn vroegere engagement: het bedrijf wil een relevante bijdrage leveren tot de lokale maatschappelijke ontwikkeling en wenst daarbij specifiek te focussen op cultuur én sport.

Sport draagt immers bij tot een goede gezondheid: dat is een zeer belangrijk aspect in de visie en missie van GREENYARD. De opdracht voor volleybalclub GREENYARD Maaseik is dan ook dubbel: enerzijds een topclub blijven, in België én in Europa, en anderzijds investeren in een voorbeeldige jeugdwerking. Jongeren kijken immers op naar topsporters, en GREENYARD wil zijn naam graag associëren met een positief opvoedings- en opleidingsproject.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *