Schrijfsel 11: Bosstraat-mobiel, kermis en het WK

Wegwerken Bosstraat

We gaan niet weten wat we meemaken met carnaval, dat is het eerste wat ik dacht. Toegegeven, de tropische temperaturen van de afgelopen tijd doen niet meteen aan carnaval denken, maar de heraanleg van de Bosstraat in Maaseik wel. Ik wil niet weten hoeveel wielen van mijn (met 2 linkerhanden in elkaar gestoken) karretjes afgebroken zijn op die vervelende kasseien. Uiteindelijk heb ik dan maar geïnvesteerd in een ‘nieuw’ karretje, een Bosstraat-mobiel.

Enfin, het gaat er beter op worden in Maaseik, ik weet het zeker (net als schepen Gunter Haeldermans). Ik kijk ernaar uit om binnenkort door de Bosstraat te paraderen of wandelen zonder mijn voeten om te slaan. Is weer eens iets anders.

Wat ook anders zal zijn, is de kermis in Neeroeteren. Een oproep kwam er een poos geleden van de mensen van Oud Oteren om weer iets van de kermis (op sterven na dood) te maken. Binnen de kortste keren zaten we met een hele groep enthousiastelingen (mensen die geloven in het principe ‘geen woorden, maar daden’) in de grote vergaderzaal bijeen. Niet alleen enthousiastelingen, ook mensen van de stad Maaseik, want dit initiatief wordt ook door hen gedragen.

Wat er na die vergadering gebeurde, is onvoorstelbaar: de inwoners zorgden voor de voorbereiding van een heus feestweekend voor Neeroeteren met een (best wel) grote kermis. Een heel weekend lang ouderwets kermisvieren, met optredens, animatie én op maandag een familiedag. Wat een feest!
Ik krijg altijd zin om deel te nemen aan al die feestjes, heb helaas een agenda die dat zelden toelaat. Gelukkig wordt er in Neeroeteren veel gevierd en zal ik binnenkort tóch de beentjes kunnen uitgooien. Toen mijn vrouw en ik pas in Neeroeteren woonden, hoorden we zowat de hele zomer feestmuziek door onze caravanwandjes weerklinken. Waarschijnlijk kwam dat doordat zelfs een mier duidelijk hoorbaar was door de ‘muren’ van ons voorlopig huis. Ik hield het hierop: in Neeroeteren wordt veel gefeest. En terecht!

Het WK voetbal helpt ons daar binnenkort ook nog bij, of wat dacht je anders? Wij weten natuurlijk allemaal dat de Rode Duivels dit jaar wereldkampioen worden, dat staat in de sterren geschreven. En als grote feestvierders, staan we dan paraat om daar een groot evenement van te maken. Aan de sporthal zal andermaal een grote tent verrijzen. Zo’n tent stond er in 2016 (EK) ook al. Ik werd toen door mijn kinderen geattendeerd op de beschonken mannen die ernaast wild stonden te plassen. Enfin, bij het WK mag alles wel wat meer, zou de organisatie gedacht hebben. En daar zullen ze voor zorgen, want Neeroeteren 4 Belgium weet wel van aanpakken.

Er wordt een carnavaleske feestavond (Neerotere Swingt op 22 juni) georganiseerd en een back to the Bambi-party op 24 juni. Als de klap op de vuurpijl, wordt er voetbal uitgezonden op een groot scherm! Alle wedstrijden van de Rode Duivels kan je volgen. Speciaal voor de Nederlandse inwoners worden ook alle wedstrijden van het Nederlands elftal uitgezonden (ik weet het: die is flauw…).

Back to Bambi… Bambi, het moet wat geweest zijn… Alles wat ik me van Bambi herinner, is de tekenfilm die ik ooit in cinema de Walburg in Hamont gezien heb. Die cinemazaal staat er nog steeds en is levendiger dan ooit, maar discotheek Bambi is niet meer. Ik moet diep in mijn geheugen graven om het witte, onderkomen gebouw nog voor ogen te halen. Het moet een mooie tijd geweest zijn, een tijd van een discotheek die vervangen werd door tenten vol ambiancemuziek. Toen thuis nog niet ‘ingedronken’ werd en feestvierders nog bier konden drinken in de plaatsen van cocktails die zo zoet zijn dat (om het in de woorden van Youp van ’t Hek te zeggen) ‘je hele bek ervan weg krakkeleert’. Die tijd wordt voor één dag herhaald? Ik zou zeggen: haal het fototoestel maar boven, want we gaan wat zien daar!

Och, elke tijd heeft zijn pro’s en contra’s. In Maaseik worden de kinderkopjes misschien nog ooit gemist, in Neeroeteren krijgt men nog ooit heimwee naar de cocktails van de Nillies.

Ik wens je feestelijke weken toe en als je even niet aan het feesten bent, komen we elkaar misschien slenterend tegen in die mooie Bosstraat van Maaseik.

Tot volgende week voor weer een nieuw schrijfsel!

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *