Meer onderzoek naar treinverbinding Weert-Hamont

Station Hamont

De treinverbinding tussen Weert en Hamont die door zal lopen tot Antwerpen heeft meer onderzoek nodig.

Staatssecretaris Sientje Van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat heeft dit in een brief aan de Nederlandse Tweede Kamer geschreven.

“Sinds enkele maanden is zowel in als buiten Nederland een levendig debat ontstaan over de mogelijkheid om vervoer per vliegtuig over de korte afstand binnen Europa te vervangen door internationaal vervoer per trein. Meer reizen per trein draagt bij aan verduurzaming van het personenvervoer en het biedt veel andere voordelen: je stapt uit in het midden van de stad, het bespaart lange inchecktijden en het is minstens zo comfortabel”, schrijft Van Veldhoven.

“Om de komende tijd verdere stappen te kunnen zetten richting de realisatie van deze ambitie vanuit het regeerakkoord, zal ik ProRail de opdracht geven om de ontbrekende informatie in beeld te brengen zodat er een betrouwbaar beeld ontstaat van de investeringskosten. Daarnaast laat ik de (maatschappelijke) kosten-batenanalyse uitwerken”, aldus de staatssecrretaris bij Innovation Origins.

Tevens wordt alvast gekeken welke vervoerders voor deze verbinding in aanmerking kunnen komen. Dat moet allemaal later dit jaar duidelijk zijn.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *