Evaluatie werkwijze Bibliotheek Stramproy

Bibliotheek bieb

Stramproy beschikt nog over een zelfstandige locatie van de bibliotheek. Samen met het Bibliocenter uit Weert, lukte het om een dreigende sluiting in 2016 te voorkomen. Met succes werden 14 vrijwilligers gevonden, die er nu voor zorgen dat velen voor hun leesplezier, tijdschriften, krant, CD’s en enkele computers gewoon in eigen dorp terecht kunnen. Omdat lezen voor kinderen ook heel belangrijk is, ziet men ook regelmatig dat kinderen hier hun boekjes halen.

Deze vrijwilligers hebben afgelopen week weer eens teruggekeken op een jaar ‘Bieb’. En daar heerste vooral tevredenheid. Het onderling vervangen wordt prima intern opgelost en alle deelnemers blijven zich inzetten. Het bezoekersaantal is iets terug gelopen, maar dat is blijkbaar landelijk zo. De goede sfeer is tekenend voor de bieb-vrijwilligers, en ook de bezoekers zien en ervaren dat.

Opvallend is dat er weer nieuwe kunstwerken opgehangen zijn die aangeven dat Rooj blijkbaar een ‘kunstdorp’ aan het worden is. Talent voldoende. De toegang is gratis en iedereen mag komen kijken. Kijk naar de openingstijden op de website of op de toegangsdeur.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *