KVG Bocholt-Bree organiseert zomerwandeling naar Sevensmolen

Het bestuur van de Katholieke Vereniging Gehandicapten (KVG) afdeling Bocholt -Bree organiseerde op zondag 24 juni een heuse zomerwandeling in Kaulille. 60 leden verzamelden aan de parochiezaal van Kaulille voor een rustige wandeling naar de Sevensmolen.

Omdat het ook open molendag was die zondag, hadden de molenaars van de Sevensmolen de molen opengesteld voor de bezoekers. Onder de deskundige uitleg van Toon, Geert en Jos konden de KVG-leden een en andere opsteken over het rijke molenaarsverleden van de Kauliller dorpsmolen en ze kregen een demonstratie van het afzeilen van de wieken, van het kruien van de molen, het malen van het graan, het slijpen van de molenstenen en nog veel meer. Enkele dapperen klommen met molenaar Toon tot boven in de molen.
Na de wandeling stond een heerlijke barbecue op de wandelaars te wachten aan de parochiezaal en bij een lekker biertje, een wijntje of frisdrank deed ieder zich tegoed aan het heerlijk gebakken vlees en de lekkere groenten en salades.

Een mooie zonnige zomernamiddag werd op deze manier voor de KVG-leden ook een gezellige namiddag.

 

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *