Poststraat in Gruitrode definitief afgesloten

In de Poststraat in Gruitrode wordt de proefopstelling -die er gedurende 5 maanden geplaatst werd- definitief ingevoerd. Deze opstelling knipt de Poststraat ter hoogte van het kruispunt met de Zwaluwstraat door waardoor er geen doorgaand verkeer mogelijk is.

De proefopstelling, die het sluipverkeer in de Post- en Campstraat moet weren, heeft het gewenste resultaat bereikt. Na de verkeerstellingen werd vastgesteld dat het autoverkeer in beide straten drastisch verminderd is.
In de Poststraat werd minder dan de helft van het autoverkeer in beide rijrichtingen geteld. Bij de eerste telling werden 500 auto’s geteld, nu zijn er dat nog een kleine 215. In de Campstraat werden de eerste keer in beide rijrichtingen 911 auto’s geteld, nu zijn er dat nog een 666. Een daling van bijna 30%.

Bovendien tonen de verkeerstellingen een toename van 10% van het aantal fietsers aan. De opstelling heeft dus wel degelijk zijn nut bewezen en verhoogt de verkeersveiligheid voor de buurtbewoners.

In de Bloemenstraat wordt een bijkomend verbod voor alle verkeer, uitgezonderd plaatselijk verkeer, fietsers en bromfietsers klasse A,opgelegd. Daarnaast zullen de bijkomende flankerende maatregelen in de omliggende straten definitief ingevoerd worden. In het gedeelte van de Poststraat tussen de Ophovenstraat en Populierenstraat wordt er een verbod voor alle verkeer opgelegd met uitzondering van het plaatselijk verkeer, fietsers en bromfietsers klasse A. In de Bloemenstraat, Populierenstraat, Zijweg en Zwaluwstraat zal er een tonnagebeperking van 5T, uitgezonderd plaatselijk verkeer, worden ingevoerd.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *