Bocholt heeft hondenpoepzuilen

Hondenpoep blijft één van de grootste ergernissen van de Bocholtenaar. Mede hierdoor heeft de gemeente op enkele plekken hondenpoepzuilen geplaatst.

Schepen van leefmilieu Jan Verjans: “Het opruimen van hondenpoep is in eerste instantie de verantwoordelijkheid van de hondenbezitter. Elk baasje is immers verplicht om – wanneer hij of zij met de hond gaat wandelen – de hondenpoep van het openbaar domein te verwijderen met behulp van een zakje. Niet elke hondenbezitter leeft deze regel echter na en bovendien wordt het zakje vaak in de struiken gegooid, waardoor het probleem blijft.”

Om hondenliefhebbers tegemoet te komen en hen een gebruiksvriendelijk middel te bieden om zich op een eenvoudige manier te ontdoen van hondenpoepzakjes, plaatste de gemeentelijke technische dienst onlangs hondenpoepzuilen op negen weloverwogen locaties, verspreid over de gemeente Bocholt.

De keuze van deze locaties werd in overleg door de milieudienst en technische dienst van de gemeente genomen. Als dit proefproject blijkt aan te slaan, dan kunnen er in de toekomst nog bijkomende zuilen geplaatst worden.

De hondenpoepzuilen zijn ontworpen met het oog op hondenpoepzakjes. De kleine trechter belet dat er geen grote zaken in gedeponeerd kunnen worden.

De gemeente verdeelt nog steeds gratis hondenpoepzakjes. Je kan ze afhalen bij het onthaal op het gemeentehuis en op het Sociaal Huis. Natuurlijk is het ook toegelaten om hondenpoepzakjes in de openbare vuilbakken te deponeren.

De plekken waar de zuilen staan:
*basisschool Kaulille (parking kerkhof)
*passantenhaven ter hoogte van de fietsersbrug
*wandelpad sportcomplex ‘de Damburg’ ter hoogte van het krachtbalplein
*pastorij Reppel
*speelbos Kaulille: aan de zijde van de sporthal
*begraafplaats Lozen: aan de containers
*parking Lozerheide (in de losloopweide naast de vlonder)
*Cdt. Leroystraat: fietsverbinding met de Steenweg op Kleine Brogel
*Kabienstraat: ter hoogte van de stroomcabine (overkant van de weg)

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Eén reactie op “Bocholt heeft hondenpoepzuilen”

  1. Beste
    Wij bezoeken bijna dagelijks hondenlosloopzones met spaanse opvanghonden die niet zo goed zijn opgeleerd ,ze vinden het bijzonder leuk om in de zones los te kunnen lopen .spijtig genoeg ondervinden we bijna overral dat de poorten maar halfweg dus het onderste gedeelte is dichtgemaakt en ook meestal maar met vogeldraad of licht kippengaas .bijgevolg zijn we verplicht om dan alsnog ze aan de leiband te moete houden ,we hebben al een paar keer een hond moete gaan vangen of zoeken ,en is niet leuk er is een jachthond bij die direkt op zoek gaat ,en is voor ons ook helemaal niet de bedoeling de natuur te verstoren ,met een vierkante m degelijke draad kan dit euvel opgelost vriendelijke groeten en dank u

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.