Fietspad Hoeveweg en parking Terhills in gebruik genomen

Op vrijdag 29 juni werden het nieuwe fietspad Hoeveweg en de parking aan Terhills in Dilsen-Stokkem officieel in gebruik genomen.

Het stadbestuur is erg verheugd met de realisatie van het fietspad Hoeveweg. Er waren meer dan 10 jaar nodig om dit project gerealiseerd te krijgen. Zo heeft de stad o.a. een plan-MER en gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan opgemaakt om de aanleg van het fietspad doorheen natuurgebied mogelijk te maken. Vandaag kunnen we dan eindelijk fietspad Hoeveweg officieel inhuldigen en daarmee ook een missing link in het fietsroutenetwerk invullen.

Het fietspad Hoeveweg is een nieuwe recreatieve fietsroute tussen de Zuid-Willemsvaart (fietsbrug) en de Litzberg in de wijk Nieuw Homo. Het fietspad loopt over de terreinen van Terhills, langs het cablepark, wellnesscomplex Elaisa en het toekomstig vakantiepark en is bijgevolg de ontsluiting van Terhills voor niet-gemotoriseerd verkeer. Zowel vanuit Lanklaar, As en Maasmechelen is Terhills nu per fiets bereikbaar. Dit is toch wel belangrijk, gezien Terhills de hoofdtoegangspoort is van het Nationaal Park Hoge Kempen.

In het najaar zal het fietspad Hoeveweg doorgetrokken worden vanaf de wijk Nieuw Homo richting de voormalige spoorlijn As-Eisden, zodat er een fietsverbinding ontstaat met het stationneke van As”, aldus burgemeester Peeters. “Dit segment zal aangelegd worden door het grindherstructureringscomité. Het fietspad zal de voormalige spoorlijn ongelijkgronds kruisen, via een fietstunnel. Deze tunnel werd reeds enkele jaren geleden aangelegd door het comité.

Ook werd vrijdag 29 juni de nieuwe Terhills parking geopend, die gelegen is aan het einde van de Nationaal Parklaan, aan de westzijde van de Vulexplas. De parking heeft 300 plaatsen en is uitgevoerd in de huisstijl van het Nationaal Park Hoge Kempen. De parking dient voor bezoekers van het Terhills Cablepark of voor mensen die in het Nationaal Park willen gaan wandelen. Later dit jaar wordt de parking uitgebreid met nog eens 300 plaatsen, in functie van het wellnesscomplex Elaisa en het Terhills Resort.

Zowel het fietspad als de parking werden aangelegd door aannemer Colas. Colas zal in het najaar ook de uitbreiding van de parking realiseren.

In het najaar start ook de bouw van het Terhills Resort, een nieuw vakantiepark met 250 bungalows. Dit betekent dat na het einde van het fietsseizoen 2018, de fietsroute Hoeveweg, die thans doorheen het Resort loopt, zal omgelegd worden. Vanaf het fietsseizoen 2019 zal het fietspad omgelegd worden ten noorden van het vakantiepark.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Eén reactie op “Fietspad Hoeveweg en parking Terhills in gebruik genomen”

  1. Helaas is het fietspad door centerparcs onderbroken, en er is nog geen omleiding aangelegd… Zeer jammer van dit mooie fietspad…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *