Kermis Weert wordt iets duurder

De gemeente Weert gaat ermee akkoord dat de kermisattracties dit jaar hun ritprijzen verhogen. Door deze maatregelen wil de gemeente bereiken dat Weert kwalitatief een van de beste kermissen, maar ook nog altijd de goedkoopste grote kermis, van de Benelux houdt.

In 2014 heeft voor het laatst een verhoging van de ritprijs voor de ‘kindervermaakattracties’ plaatsgevonden. Voor het ‘grootvermaak’ is de prijs in 2O12 voor het laatst verhoogd. De laatste verhoging voor de overige activiteiten dateert al van 2008. De kermisexploitanten zijn de afgelopen periode echter geconfronteerd met aanzienlijk gestegen kosten, waardoor de marges voor de exploitanten steeds geringer zijn geworden.

Door nu een verhoging van de ritprijzen toe te staan in 2018 zorgt Weert voor handhaving van de hoge kwaliteit van de kermis met voldoende variatie, veel publiekstrekkers en hoogwaardige, spectaculaire attracties. Staat de gemeente de hogere ritprijzen niet toe dan bestaat de kans dat exploitanten niet meer naar Weert komen omdat dit voor hen commercieel niet meer zo aantrekkelijk is Bovendien blijft de Weerter kermis ook na deze prijsverhoging een goedkope kermis, zeker als vergeleken wordt met de andere Top-kermissen van de Benelux.

Een ritje in de kinderattracties gaat voortaan € 1,50 kosten, het familievermaak € 1,80, het grootvermaak € 2,50 en het Buitengewoon vermaak, de spectaculaire kermistoppers € 4,50. Bij het toestaan van deze aanpassingen van de ritprijzen argumenteert de gemeente Weert bovendien dat de prijsverhoging helemaal ten goede komt aan de kermisexploitanten en niet aan de gemeente Weert.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.