Midzomer op Boshoverheide

De dagen zijn lang, de nachten zijn kort, de zon staat hoog aan de hemel, de natuur is op haar hoogtepunt: het is midzomerzonnewende! Op zondag 24 juni kan men de Boshoverheide verkennen.

Tussen 14.00 en 16.0 uur gaat de verkenactiviteit Midzomer op de Boshoverheide door.

Een Gids-Verkenner voert de aanwezigen mee langs de mooiste plekken van Boshoverheide, waar hij telkens een andere verhaal vertelt met ‘midzomerzonnewende’ als centraal thema. Verscholen onder het stuifzand en tussen de grove dennen liggen de resten van een rijk verleden. Vrijwel onzichtbaar, ongrijpbaar, maar wel vertelbaar. Een van de intrigerende verhalen is dat over het prehistorische urnenveld. Ongeveer 3000 jaar geleden wierpen boeren heuvels op over de gecremeerde resten van hun naasten. In vier tot vijf eeuwen groeide het grafveld uit tot een grafheuvellandschap met – naar schatting – ruim 3000 doden.

De activiteit start aan de parking van Boshoverheide, Tranchéeweg 5 (bij de spoorwegovergang) in Weert.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.