Schrijfsel 13: Gallowayrunderen

Het werkt… het wordt gelezen en het werkt! Ik weet het zeker, het bewijs is geleverd! Waar ik het over heb is duidelijk, niet? Ik heb het natuurlijk over de schrijfsels waarvan je nu de 13e editie leest.

Soms komen de bewijsstukken gewoon op je af. Ik ben er rotsvast van overtuigd dat de Gallowayrunderen daar voorbeelden van zijn. Ze hebben een schrijfsel gelezen!

Deze week gingen ze naar Dilsen-Stokkem en Maaseik. Ik weet zéker dat ze onderweg waren naar het OLS om op Rowwen Hèze te rocken. Deze ‘bewijsstukken’ zien er immers uit als echte rockfanaten met hun lange, rosse haren en stevige schouders. Ze willen zeker meeloeien op ‘Een kwestie van geduld’. Geduld hebben ze gehad, deze runderen.

Met oog op precisie hebben ze een datum geprikt die dichtbij het OLS ligt. Ze zijn immers moeilijk te vangen, je hebt er op z’n minst een paar cowboys of een knappe cowgirl voor nodig. En dat vangen, dat lukt natuurlijk (op het moment van schrijven lopen de biefstukjes in spé nog vrolijk rond). Ik ben ervan overtuigd dat ze uiteindelijk gevangen worden in Kinrooi, pal bij de tenten van het OLS. Dat komt uiteraard op het nieuws waardoor het Oud Limburgs Schuttersfeest nog wat extra reclame krijgt.

Die reclame kreeg het ook al van Grenslandactueel, dat de optocht van het Kinjer OLS live uitzond. Fijn om vanop de luie zetel te kijken hoe de kinderen en hun leerkrachten het beste van zichzelf gaven. Wat een kunst- en vliegwerk! Ik hoorde tamboer maîtres schreeuwen, zag ze soms wat zenuwachtig zijn, maar zag hen vooral stralen, allemaal! Mijn complimenten gaan uit naar de leerkrachten en helpers die hier hun kostbare tijd en energie in staken.

Terug naar de ontsnapte runderen met een andere mogelijke piste die zij verkozen: Bree. Ik zag eerder deze week op Grenslandactueel dat er nieuwe banners zijn bij de werken die in Bree bijna onophoudend bezig zijn. Op die banners staan leuke teksten en een aantal sympathieke koppen. Zouden de runderen ook graag op zo’n banner willen staan? Hebben ze ambities voor fotomodel? Ik fotoshopte even een mogelijk resultaat en ik moet zeggen: ik zou het wel weten, als rund!

Ik ben trouwens blij dat op de banners geen verkiezingsboodschappen staan, daar word ik nu al helemaal gek van. Ik stel dan nu al voor dat de potentiële burgemeesters en schepenen op vakantie gaan. Van mij mogen ze al hun geld, dat voorzien is voor reclame te maken, opbrassen in Spanje of Verweggiestan. Geen drukwerk of feestjes om stemmen te ronselen, gewoon: weg. In oktober horen we dan wel dat we mogen gaan kiezen. De banner van het rund kan dan dus ook met een kop van een politieker erop gedrukt worden. De tekst ‘Voor je het weet, zijn we terug’, zou ons extra laten genieten van een periode zonder propaganda.

Ik wens jullie een weekend vol feest op het OLS-terrein en een volle barbecue met heerlijk propagandaloze biefstukjes toe.

Tot volgende week, tot mijn volgend schrijfsel!

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *