Zonnepanelen op 10 gemeentelijke panden in Weert

Zonnepanelen energie

De gemeente Weert gaat op de daken van 10 gemeentelijke panden zonnepanelen plaatsen. Met de investering is een bedrag van bijna € 500.000,– gemoeid.

De gemeente Weert heeft hoge ambities op het gebied van duurzaamheid. Op basis van het beleidskader Duurzame Ontwikkeling streeft Weert naar energieneutraliteit in 2050. Om dit te realiseren is inzet nodig op het gebied van energiebesparing en duurzame opwekking. De gemeente wil daarbij zelf het goede voorbeeld geven. Het verduurzamen van gemeentelijk vastgoed is in dit kader een belangrijke stap. Dat gebeurt door op de gemeentelijke panden zoals het stadhuis maar ook sporthallen zonnepanelen te plaatsen

Medio 2017 heeft de gemeenteraad een krediet van € 1 miljoen beschikbaar gesteld voor het verduurzamen van de gemeentelijke gebouwen. Uit onderzoek blijkt dat het treffen van dit soort maatregelen niet alleen vanuit het oogpunt van duurzaamheid wenselijk is, maar ook financieel interessant vanwege de daling van de jaarlijkse energielasten in combinatie met de beschikbare subsidies. De maatregelen die getroffen worden binnen het krediet dat door de raad beschikbaar is gesteld, verdienen zichzelf dus terug.
Met het plaatsen van zonnepanelen geeft de gemeente Weert het goede voorbeeld aan inwoners en bedrijven. Het plaatsen van de zonnepanelen kan worden benut om aandacht te vragen voor de energietransitie. Het moment van de daadwerkelijke plaatsing van de panelen wil de gemeente Weert gebruiken om inwoners en bedrijven te informeren. Ook wordt bekeken of het mogelijk is om in de hal van het gemeentehuis een digitaal paneel te plaatsen met informatie over de opwekking van de energie door de zonnepanelen.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *