Gemeenteraad Nederweert neemt voorbereidingsbesluit buitengebied

Nederweert vlag

De gemeenteraad van Nederweert heeft op 5 juli een voorbereidingsbesluit genomen voor veertien overschrijdingssituaties op het gebied van fijn stof in het buitengebied. Samen met het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat werkt de gemeente aan structurele oplossing om de uitstoot van fijnstof terug te dringen.

Door het nemen van een voorbereidingsbesluit geeft de raad aan dat ze van plan is om binnen een jaar het bestemmingsplan buitengebied aan te passen. Om te voorkomen dat er binnen dat jaar ontwikkelingen plaats vinden die niet passen in het nieuwe bestemmingsplan, bevriest de raad het bestemmingsplan.

De gemeenteraad wil het bestemmingsplan aanpassen omdat de uitstoot van fijn stof van 14 knelpuntbedrijven in Nederweert gevolgen kan hebben voor de gezondheid van omwonenden. De gemeente is in gesprek met het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat om hier een duurzame oplossing voor te zoeken. Om te voorkomen dat er in de tussentijd investeringen worden gedaan, die niet passen in een nieuw bestemmingsplan, bevriest de raad de huidige situatie.

De gemeenteraad heeft het voorbereidingsbesluit genomen voor 14 knelpuntbedrijven fijn stof in Nederweert. Een knelpuntbedrijf is een bedrijf dat meer fijn stof uitstoot dan is toegestaan ten opzichte van omliggende woningen. De lijst van bedrijven is gebaseerd op zogenaamde NSL-lijst van december 2017 van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en op basis van recente gegevens.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *