Nagelbijtende fans in Neeroeteren bij wedstrijd Rode Duivels

België heeft vrijdag voor sensatie gezorgd door van de vijfvoudig wereldkampioen Brazilië te winnen met voetballen. Vele supporters in de WK-tent in Neeroeteren hebben al nagelbijtend de wedstrijd gezien. In Kazan werd het 2-1 voor de ‘Rode Duivels’.

In de dertiende minuut werkte Fernandinho de bal met het hoofd achter zijn eigen doelman Alisson en na iets meer dan een half uur maakte Kevin De Bruyne er met een prachtig schot in de hoek 2-0 van.

In de slotfase van de enerverende wedstrijd maakte invaller Renato Augusto de aansluitingstreffer en dat leidde tot een bloedstollende fase, maar de Belgen hielden knap stand.
Het is de eerste keer in 32 jaar dat België de laatste vier op een WK haalt. In 1986 waren de halve finales op het eindtoernooi in Mexico het eindstation. Het was bovendien de enige keer dat de Belgen in de halve eindstrijd stonden.

België neemt het dinsdag in de strijd om een plek in de WK-finale op tegen Frankrijk, dat eerder op vrijdag met 2-0 te sterk was voor Uruguay. Zaterdag staan met Zweden-Engeland en Rusland-Kroatië de andere twee kwartfinales op het programma.

Foto’s: Willy Stukken

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *