Oldtimer parade bij TT Haler

In het kader van de TT Haler is er op vrijdagavond 20 juli een eerbetoon aan de Nationale Wegraces Ell-Hunsel-Haler uit 1938 en 1939. Er wordt dan een parade van oldtimer motoren en brommers gehouden over het oorspronkelijke wegcircuit Ell – Hunsel – Haler.

De oltimerparade vertrekt vanaf 19.00 uur vanaf het feestterrein aan de Isidoorstraat te Haler richting Ell, waar tussen 19.15 en 20.00 uur een pauze is op het plein, waarbij een motorkeuring plaatsvindt en er voor het publiek de mogelijkheid is tussen de motoren rond te lopen.

Vanaf 20.00 uur vindt er vanaf de oorspronkelijke startplek, ter hoogte van de dierenartsenpraktijk, een vlagstart per klasse plaats en gaat de tocht over de Hoogstraat naar Hunsel. Ook daar zal rond 20.20 uur een korte stop zijn op het kerkplein. Vanuit Hunsel rijdt de stoet rond 20.40 uur terug naar het feestterrein in Haler, voor een gezellige avond met livemuziek in de feesttent. Er is geen entree.

Deze parade is een ode aan de TT-wegrace door Ell – Hunsel – Haler, die in 1938 en 1939 werd gehouden. Deze Nationale Wegrace kon destijds tippen aan de TT in Assen. Vier jaar geleden is dit historische evenement nieuw leven ingeblazen in de vorm van demo-ritten op een korter wegcircuit in Haler.

Op zaterdag 21 en zondag 22 juli kun je aanschouwen hoe de rijders met hun klassieke motoren regelmatigheidsraces rijden. De rijders rijden dan in 2 manches met alleen een toerenteller als hulpmiddel hun rondes, en degene die het kleinste tijdsverschil tussen de eerste en de tweede manche heeft, wint. Er wordt per klasse gereden, van de snerpende 50 cc tot de zware 500 cc en de spectaculaire zijspan. Leuk voor iedereen die van historie houdt, van ronkende motoren of van mensen kijken op een feestterrein.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *