Oudsbergen sluit zich aan bij derdebetalerssysteem van De Lijn

Bus Lijn vervoer

Inwoners van Oudsbergen kunnen zich voordeliger verplaatsen dankzij het derdebetalerssysteem van De Lijn. De gemeente Oudsbergen draagt haar steentje bij aan de kost van de busreizen en hoopt hiermee duurzame mobiliteit en aandacht voor het milieu bij haar inwoners te stimuleren. Het systeem zal voor de start van het nieuwe schooljaar ingevoerd worden. Inwoners krijgen een procentuele tussenkomst op abonnementen en lijnkaarten.

Het derdebetalerssysteem voor abonnementen is nieuw voor inwoners van Meeuwen-Gruitrode. Zij wachten best even tot 1 augustus om hun huidig abonnement te verlengen of een nieuw aan te kopen. Vanaf dan betalen zij 10% minder.

Alle inwoners van Oudsbergen krijgen 10% korting op een Buzzy Pazz (tot en met 24 jaar), Omnipas (25 tot en met 64 jaar), VT-abonnement en VG-abonnement (tot en met 64 jaar). De korting wordt automatisch van de kostprijs getrokken wanneer het abonnement aangekocht wordt.

Voor de rittenkaarten van De Lijn werkt Oudsbergen met een ander systeem. Alle inwoners van Oudsbergen kunnen een 10 rittenkaart aankopen voor 10 euro. Deze kaart is geldig binnen het grondgebied van Oudsbergen, Bocholt en Bree. Dit wil dus zeggen dat de reiziger 1 euro per rit betaalt op grondgebied van Oudsbergen, Bocholt en Bree.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *