Oude school Swartbroek wordt gesloopt

stadhuis gemeentehuis weert

De gemeente Weert verkoopt de al jaren leegstaande, meer dan 100 jaar oude, school aan het kerkplein midden in Swartboek. De Sint Laurentius school in Swartbroek staat al jaren leeg en is sterk in verval. Diverse pogingen van de gemeente om op deze locatie woningbouw te realiseren zijn op niets uitgelopen. Nu heeft de gemeente met CRE Development overeenstemming bereikt over aankoop van het perceel met de gebouwen. Het is de bedoeling de school te slopen en op deze plek vier woningen te ontwikkelen.

De locatie van het schoolgebouw is in de markt niet erg in trek. Eerdere plannen om bv de school tot woningen te verbouwen bleken niet rendabel en zijn daarom niet doorgegaan. Ook het verkooptraject met CRE heeft lang geduurd. Op dit moment zijn alle vier de te realiseren woningen verkocht en zijn de contracten tussen CRE en de kopers getekend.

Door verkoop van het perceel inclusief de opstallen heeft de gemeente verder geen bemoeienis meer met de sloop van de school waarin asbest is aangetroffen.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *