Zondag Open Imkerijdag bij Annamolen Keent

In heel Nederland houden imkers op zaterdag 14 juli en/of zondag 15 juli 2018 open huis. Ook in de regio Weert, zoals bij de Sint Annamolen aan de Keenterstraat. Bij de molen kan men zondag 15 juli het werk van de imkers op de voet volgen tijdens de open dag die van 10.00 tot 17.00 uur duurt. Er zijn bijenproducten te koop, men kan er informatie over de bijen krijgen, er zijn films om te bekijken en men kan de bijen aan het werk zijn door de speciale observatiekast. Bovendien kan men tijdens de open dag ook de historische windmolen bekijken.

Alle bijen, ook de honderden solitair levende soorten, maken moeilijke tijden door. Onder andere door een gebrek aan bloemen lopen de aantallen van deze belangrijke bestuivers terug. Op de Landelijke Open Imkerijdag zal dan ook aandacht worden besteed aan de wilde bijen in Nederland. Met bijenhotels en bloemen kunnen deze interessante en nuttige insecten geholpen worden. Om de bijen een handje te helpen, is bij de Annamolen een fleurige bijentuin ingericht en staat er de molen ook al enkele jaren een groot insectenhotel.

Imkers vertellen graag over hun boeiende hobby. Ze leggen ook graag uit hoe belangrijk bijen zijn voor het in stand houden van de natuur. Ze laten de aanwezigen graag zien wat er zoal komt kijken bij het houden van bijen. Ze laten geïnteresseerden een kijkje nemen in een bijenvolk. Mocht men dit niet aandurven, dan hebben sommige imkers een observatiekast, waar een bijenvolkje achter glas te zien zijn. Misschien ontdekt men de koningin en ziet men het verschil tussen de darren, de mannetjes, en de werksters, de vrouwelijke bijen.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *