Weerter weekmarkt moet gezelliger en gevarieerder worden

De Weerter weekmarkt moet gezelliger worden, meer variatie bieden, een breder aanbod van branches krijgen en meer levendigheid uitstralen. En de gemeente Weert moet zich meer actief met de weekmarkt bezighouden of anders de organisatie, zoals elders ook is gebeurd, aan een commerciële partij uitbesteden.

Dat zijn de belangrijkste conclusies uit een enquête die onder marktbezoekers, marktkooplieden en binnenstadwinkeliers van Weert is gehouden. De vragenlijst werd door 415 personen: marktbezoekers, kooplieden en ondernemers uit de Weerter binnenstad beantwoord. Politieke organisatie DUS Weert nam het initiatief tot de enquête en tot een dialoogavond over de toekomst van de Weerter weekmarkt. De zaterdagmarkt kampt in Weert al jaren met een dalende aantrekkelijkheid waardoor steeds meer kooplieden de markt de rug toekeren en ook het kooppubliek meer en meer wegblijft.

Een van de adviezen is de weekmarkt voortaan tot 17 uur te laten duren zodat de openingstijden van de weekmarkt en de winkels parallel lopen. Verder wordt gepleit voor een andere opstelling van de markt. De kramen moeten back-to-back staan en naar de winkels gericht staan en de weekmarkt moet opgebouwd worden op een rondje Meikoel, Nieuwe Markt, Van Berlostraat en Langstraat. Het plein Oude Markt voor de Martinuskerk moet niet langer als marktplein dienen maar moet ruimte bieden voor terrassen en activiteiten.

Ook vragen de deelnemers aan het onderzoek om de huidige scheiding van food en non-food kramen af te schaffen en men pleit voor meer branches, meer aanbod en meer variatie van producten wat de weekmarkt veel aantrekkelijker kan maken. Er is blijkbaar een vraag naar o.a. stoffen/lappenkraam, luxere kleding, biologische producten, streekproducten, Oosterse/buitenlandse producten. Ook moeten standwerkers meer mogelijkheden krijgen net al lokale Weerter winkeliers. De gemeente dient leegstand actief te bestrijden en veel meer voor de weekmarkt te werven.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *