Schrijfsel 18: Spetters op het water

Glitterende pakjes, schmink op het gezicht en spetters. Heel veel spetters, meer dan dat je zou verwachten op een ‘doordeweekse’ zondag. En nu heb ik het (in de eerste plaats) niet over de dames en heren die te zien zijn, maar over de spetters rondom hen. Water.

Het goedje waar wij in deze dagen zo hard naar snakken, was op 21 juli meer dan ruimschoots aanwezig bij de Maaslanders in Aldeneik. Zij gaven namelijk een geweldige clubshow voor talrijk publiek. Ik zag filmpjes en foto’s en kon alleen maar denken: ”Hoe dan?”
Mannen die polka-gewijs door het water klieven, dames die met het ‘stokje’ één been vasthouden en ondertussen lachend een dansje placeren (zou het de Plopdans zijn?) en vooral… de piramide…

Hoe begin je daaraan? Is de toren opgebouwd in een rang van ‘wie we het minst lief vinden mag boven staan omwille van het risico’? Misschien wordt er om geloot? Of (dat denk ik persoonlijk) wordt er gewoon gekeken naar de brute kracht en/of het gewicht?

In cartoons heb ik wel eens een omgekeerde piramide gezien, waarbij één persoon iedereen droeg. Als ik (als leek) naar het niveau van de Maaslanders kijk, doen zij dat in een handomdraai. Ik kan me voorstellen dat een groep als deze altijd op zoek is naar nieuwe uitdagingen. Graag wil ik me opofferen om een nieuwe uitdaging uit mijn mouw te schudden.

In oude circussen zijn er vast nog menselijke kanonnen te vinden. Als je een piramide maakt waarbij de bovenste dame (niet seksistisch bedoeld, ze zijn gewoon het lichtst en schitteren het hardst op een piramide) er nog op geschoten moet worden… Kan weinig misgaan, toch?

Als ik vroeger met de jeugdbeweging op uitstap ging, mocht er altijd 10 % verloren gaan. Bij een sportclub is dat niet anders, wel? Als op de onderste rij 4 mannen staan, is de dame in de kanon precies 10 %! Heb ik weer netjes voor jullie uitgerekend.

Alle gekheid op een stokje: ze doen het toch maar, de dames en heren van de waterskiclub. Als ik later sterk, sportief én lenig ben, wil ik het zeker ook eens proberen… nog even geduld.
Dank jullie wel voor deze spetterende show die jullie aan de toeschouwers hebben gegeven. Ik hoop oprecht dat ik er de volgende keer bij kan zijn.

Geniet nog van de zomer, drink genoeg, beweeg sporadisch en tot volgende week voor een nieuw schrijfsel!

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *