Dekker klopt Lagae in Kinrooi bij TrisportMNK marathon in Ophoven

triathlon zwemmen

De Nederlandse proftriatleet Martijn Dekker van het Belgische Itzu Triteam heeft zondag de Steengoed Maastriatlon van Kinrooi gewonnen. Martijn ging van start tot finish aan de leiding in de kwarttriatlon. Hij verwees Kasper Lagae naar de tweede plaats en Jeroen Van Dael pakte de derde plaats.

Opnieuw een tweede plaats dus voor Kasper Lagae. Hij heeft dit seizoen al een aantal tweede plaatsen verzameld en wacht vol ongeduld op die eerste overwinning van 2018. Maar zondag had hij vrede met de tweede stek, achter een te sterke Dekker. “Ik ben geklopt door een pro-atleet en dat is geen schande. Ik kwam als tweede uit het woelige water op een kleine minuut van Dekker. Op de fiets heb ik een halve minuut extra verloren, ondanks een gemiddelde van 41 km per uur. Het lopen verliep goed, pijnvrij en de leider kon niet echt meer uitlopen. Ik ben dan ook tevreden,” aldus Kasper.

Martijn Dekker won de kwarttriatlon in 2u00’36. Op net geen twee minuten werd Lagae tweede. Jeroen Vandael werd in 2u04’09 knap derde voor Wouter Simons en Lars Baeyens.

Bij de vrouwen was de verrassende Alizee Thange de beste. De triatlete van het Triatlon Team moest nochtans stevig in de achtervolging, want ze verloor in het zwemmen een zestal minuten op leidster Katrien Maes. Die bleef dezelfde voorsprong behouden in het fietsen, maar in het lopen kreeg Katrien na 2 km te kampen met een blessure. In plaats van te stoppen besloot ze door te gaan, meer stappend dan lopend. In de laatste anderhalve kilometer kwam Thange er alsnog overheen. Alizee won haar allereerste triatlon ooit in 2u27’47. Katrien Maes werd in 2u30’56 op karakter tweede en Jessy Wouters pakte de derde plaats.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Eén reactie op “Dekker klopt Lagae in Kinrooi bij TrisportMNK marathon in Ophoven”

  1. Op de weide, die als parking was ingericht, is er toch iets misgelopen. De landbouwer, die deze weide uitbaat, had vorige week nog een flinke lading giermest uitgereden. Door de droge en harde grond was die echter niet voldoende geïnjecteerd en was dus in brede en dikke sporen op de oppervlakte blijven liggen en door de zon uitgedroogd en uitgehard. Door al de auto’s die hier overheen reden ontstonden al vlug bij elke passage stofwolken, die over de Witbeek heen waaiden waar bij zen mobiele frietkraam mensen in open lucht van een frietje en een frikandel aan het genieten waren. Onnodig te vermelden dat deze mensen niet alleen mayonaise maar ook wat mestrijke stof bij hun frieten opgediend kregen, Pm maar te zwijgen over wat ze in haren, kleren en ook longen binnen kregen. Heerlijk! De Steenberg blijft toch nog altijd een plaats waar alles kan en mag!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *