Bocholter kunstenaars openen kunstroute in eigen dorp

Bocholt

Op 29 juni werd in Bocholt een nieuwe kunstroute feestelijk geopend. Onder de noemer ‘Kunst in Open Ruimte’ pronkt op de mooiste plekken in Bocholt-centrum een kunstwerk van kunstenaars van eigen bodem. De werken vormen een permanente expositie die aan elkaar gelinkt zijn via een tocht van 4,5 km in en rond het centrum van Bocholt.

Medio 2017 werd een oproep gelanceerd bij de lokale kunstenaars. De oproep had succes! In totaal kreeg de cultuurdienst ruim 30 aanmeldingen voor het kunstproject. Er werd een kleine stuurgroep van kunstenaars samengesteld om de invulling van het project verder uit te werken. Met aandacht voor het thema en het ontwerp zocht de stuurgroep voor elk kunstwerk een gepaste locatie. Het eindresultaat vormt een aangename route van 4,5 km langs de mooiste plekjes van Bocholt-centrum.

Op vrijdagavond 29 juni jl. werden de kunstenaars en partners van het project hartelijk ontvangen door de schepen van cultuur in bibliotheek ‘de Priool’. Onder begeleiding van de stuurgroep werd de route ingehuldigd met een ‘wandelende receptie’. Al wandelend konden de aanwezigen kennis maken met de kunstwerken én de kunstenaars.

In J.C.H. ‘de Steen’ (Cornelius a Lapideplein 3) en bibliotheek ‘de Priool’ (Dorpsstraat 2) kan je terecht voor een gratis folder in broekzakformaat.

De route vormt een lus dus je kan overal instappen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.