KempenBroek molens hebben nu een eigen molenvlag

Tijdens de openingsavond van de Molenfeesten in Molenbeersel heeft vrijdagavond MolenNetwerk KempenBroek VZW de nieuwe Kempen~Broek molenvlag gepresenteerd. Dat gebeurde tijdens een Netwerkavond voor moleneigenaren, molenbeheerder en molenvrijwilligers uit het gebied van GrensPark Kempen~Broek. De windmolens en watermolens van GrensPark Kempen~Broek zijn nu ook aan deze vlag herkenbaar. De vlag zal voor het eerst feestelijk worden uitgestoken tijdens de Grenzeloze Molendag die het MolenNetwerk op zondag 9 september voor de tweede keer organiseert. Aan die Grenzeloze Molendag doen dit jaar 22 windmolens en watermolen, twee meer dan in 2017, mee.

MolenNetwerk KempenBroek is bovendien ook de officiële procedure begonnen om een VZW, Vereniging Zonder Winstoogmerk, te worden. Het MolenNetwerk stelt zich tot doel het bijzondere molenerfgoed binnen het gebied van GrensPark Kempen~Broek op de kaart te zetten. Binnen het grenspark staan 47 windmolens en watermolens waarvan er nog veel regelmatig draaien en malen en te bezoeken zijn.

Vorig jaar presenteerde het MolenNetwerk al de speciale molen(fiets)kaart voor Kempen~Broek. Van deze kaart met informatie over alle 47 molens en een viertal uitgestippelde fietsroutes is recent de tweede druk verschenen. Voor komend jaar wordt gewerkt aan de presentatie van de speciale Molen Erfgoed App voor GrensPark Kempen~Broek waardoor alle informatie over het molenerfgoed ook digitaal via de App opgehaald kan worden op de mobiele telefoon of tablet.
Zondag staat MolenNetwerk KempenBroek met een informatiestand op de Molenfeesten bij de Keijersmolen aan de Smeetsstraat in Molenbeersel. Hier is de nieuwe editie van de Molen(fiets)kaart voor Kempen~Broek te koop en kan men alle informatie krijgen over het MolenNetwerk en over de Grenzeloze Molendag van 9 september, tevens Open Monumentendag in Vlaanderen en Nederland.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *