Netwerkavond voor Molen- en erfgoedvrijwilligers in Molenbeersel

MolenNetwerk KempenBroek VZW organiseert in samenwerking met VZW Molenzorg Molenmuseum uit Molenbeersel en de organisatie van de Molenfeesten Molenbeersel een Netwerkavond voor molen- en erfgoedvrijwilligers. Deze netwerkavond wordt gehouden op vrijdag 27 juli vanaf 19.30 uur in de Keijersmolen in Molenbeersel.

De Molen- en Erfgoed Netwerkavond Kempen~Broek is bedoeld voor iedereen die betrokken is of zich betrokken voelt bij het beheer en behoud van ons erfgoed in het algemeen en de windmolens en watermolens in het bijzonder. Erfgoedeigenaren, erfgoedbeheerders, molenaars en molenvrijwilligers uit het gebied van Grenspark Kempen~Broek en de aan het GrensPark Kempen~Broek grenzende gebieden in Vlaams en Nederlands Limburg en Brabant zijn uitgenodigd. Ook andere erfgoedorganisaties uit het gebied van GrensPark Kempen~Broek zijn tijdens de avond van harte welkom.

Koen Jambon van de Vlaamse Erfgoed-netwerkorganisatie Herita zal tijdens de avond Herita presenteren en de doelstellingen en activiteiten van Herita toelichten. MolenNetwerk KempenBroek VZW geeft uitleg over de Molen Erfgoed App die begin 2019 online zal gaan.
Verder presenteert MolenNetwerk KempenBroek VZW tijdens de netwerkavond de nieuwe Kempen~Broek molenvlag waaraan alle deelnemers aan de Grenzeloze Molendag herkenbaar zijn en het programma voor de 2e Grenzeloze Molendag van zondag 9 september (tevens Open Monumentendag in Vlaanderen én Nederland). Op een aantal molens worden deze zondag speciale activiteiten georganiseerd. Van demonstraties door de Monumentenwacht Limburg op de Sevensmolen in Kaulille tot demonstraties van het slaan van notenolie op molen De Windlust in Roeven (Nederweert) of een lezing met uitleg over de ontwerpen van de Molen luciferdoosjes op de Sint Annamolen van Keent in Weert en speciale rondleidingen. En uiteraard is er veel gelegenheid tijdens een informele nazit om andere collega erfgoedvrijwilligers te ontmoeten, contacten te leggen en ervaringen uit te wisselen,

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.