Vanaf 16 juli negen dagen geen treinen tussen Eindhoven-Weert en Roermond

station-spoor-trein

De nieuwe treinbeveiliging tussen Eindhoven en Roermond is bijna klaar voor gebruik. Van maandag 16 juli tot en met dinsdag 24 juli vinden de laatste werkzaamheden plaats en wordt het systeem minutieus getest. Er rijden dan geen treinen maar bussen op dit traject.

Treinbeveiliging is één van de belangrijkste onderdelen van het spoor. Het systeem detecteert treinen en zet seinen, wissels en overwegen in de juiste stand. Zo kunnen treinen veilig van A naar B rijden. Het huidige systeem was bijna 70 jaar oud en wordt waar nodig vervangen om onnodige storingen te voorkomen. Eindhoven – Roermond is het eerste grote baanvak in Nederland waar de nieuwe beveiliging in gebruik wordt genomen.

ProRail aannemer StruktonRail is al meer dan een jaar bezig met deze omvangrijke klus. Werkelijk alle onderdelen van de beveiliging zijn inmiddels vernieuwd. Zo liggen er tussen Eindhoven en Roermond en tussen Weert – Budel in totaal 1400 kilometer aan nieuwe kabels en leidingen onder de grond. Ook zijn er meer dan honderd seinpalen vervangen en vier nieuwe relaishuizen gebouwd.

De werkzaamheden aan de nieuwe beveiliging worden gecombineerd met het vernieuwen van het spoor. Het gaat dan vooral sporen op het emplacement in Weert en een aantal overwegen tussen Weert en Roermond. Vanwege de werkzaamheden rijden er van maandag 16 juli tot en met dinsdag 24 juli geen treinen, maar NS -bussen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.