Weerter parkeergarages getroffen door computer hack

Parkeergarage

Twee van de gemeentelijke parkeergarages in Weert zijn getroffen door een hack. Daarbij bestaat een kleine kans dat er persoonsgegevens buit zijn gemaakt. De gemeente Weert heeft de hack recent ontdekt en daarna zijn de computersystemen overgezet en extra beveiligd. De systemen zijn nu weer operationeel.

Het is niet de eerste keer dat de computers van de gemeente Weert door hacks of andere vormen van computercriminaliteit werden getroffen. De digitale veiligheidsmaatregelen zijn inmiddels aangescherpt. Ook is er aangifte gedaan bij de politie.

Op zondagavond 8 juli werd de parkeergarage aan het Stationsplein en de parkeerplaats op kantorenlocatie Centrum-Noord getroffen door een hack van buitenaf. Onbekenden hebben geprobeerd om gegevens over te nemen en hebben de besturing van de parkeergarage geblokkeerd. Direct na het constateren heeft de gemeente, om hinder voor abonnementhouders en andere gebruikers te voorkomen, de slagbomen opengezet gedurende de storing.

De computersystemen zijn inmiddels geblokkeerd. De gegevens zijn overzet op een nieuwe parkeerpas. De parkeerplaatsen kunnen daarmee weer in gebruik worden genomen. Uit veiligheidsoverwegingen zijn de huidige toegangspassen van de parkeergarage Stationsplein en Centrum-Noord geblokkeerd. Dit geldt ook voor de parkeerbundels. Het gaat hier om ca 90 abonnementen en 30 parkeerbundels. De gebruikers van een abonnement zijn inmiddels geïnformeerd.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.