Processie Maria-Tenhemelopneming in Weert

Op woensdag 15 augustus viert de katholieke kerk het feest van Maria-Tenhemelopneming, ook wel Onze-Lieve-Vrouwe Hemelvaart genoemd. We gedenken dan de bijzondere gebeurtenis dat Maria na haar overlijden met lichaam en ziel door God in de hemel werd opgenomen.

De H. Mis in de dekenale St.-Martinuskerk van Weert start om 19.00 uur met een plechtige intochtprocessie. De dames van het draagstersgilde dragen het Mariabeeld. De broedermeesters van de Venerabele Broederschap van de Miraculeuse Onse Lieve Vrouwe tot Weert begeleiden haar. Het Groot St.-Martinuskoor zingt de Missa Simplex van P. Stalmeier.
Na de Hoogmis vindt de uittochtprocessie plaats met rozenblaadjeshulde. De processie voert naar het klooster aan de Maasstraat, waar iedereen welkom is voor een gezellig samenzijn.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *