Schrijfsel 20: Er valt wat uit de lucht

Er valt (eindelijk) weer wat uit de lucht deze dagen. Nadat alle nattigheid van zwembaden, de Maas en een lekker glas bier op een heet terras moest komen, beginnen de wolken weer van zich te laten weten.

De afgelopen weken leek het even alsof we in een subtropisch zwemparadijs woonden. Alleen de palmbomen met kokosnoten (waar om de paar minuten een verfrissende plas water uit valt) ontbraken nog. Er werd genoten, gezwommen en geklaagd. Laten we dat laatste een ziekte van deze tijd noemen.

Slijtage, dat is ook een ‘ziekte’ die met tijd te maken heeft. In Bocholt kennen ze daar alles van. Daar zijn planken losgekomen op de Baileybrug. Dus naast nattigheid was er ook kans dat er in Bocholt hout uit de lucht kwam vallen. Was, want er is daar snel en erg adequaat gehandeld. Ben ik de enige die bij de naam Baileybrug aan een lekker drankje denkt, terug naar het terras? Ontwenningsverschijnselen noem ik het…

In Weert is de kans dat je in de komende week iets op je hoofd krijgt ook reëel. Rozenblaadjes, bijvoorbeeld. Op 15 augustus wordt Maria herdacht die naar de hemel ging. Er worden dan rozenblaadjes gestrooid. Mooi gebaar, Maria en rozenblaadjes, het heeft wel iets. Iets van schoonheid.

Ik hoop dat deze lijn niet wordt doorgetrokken naar de All American Day van komende zondag… Deze dag gaat ook in Weert door. Toen ik me bedacht wat er dan uit de lucht zou kunnen vallen, was ik blij dat het zich maar in mijn hoofd afspeelde.

Stel je voor: je loopt over het mooie plein in Weert, krijg je plots popcorn, hamburgers of tweets van Trump op je hoofd… oh jee… Het zou al snel uit kunnen draaien op een slechte Amerikaanse horrorfilm waarbij je moet vluchten voor de Amerikaanse president. Kinderen zeker vasthouden (want als je vlucht, ben je vluchteling), alles wat hij roept opnemen (want anders kan hij zijn woorden verdraaien) en vooral: rennen!

Gelukkig zijn de mensen van Weert slimmer: ze zullen geen president, maar Amerikaanse auto’s, foodtrucks, dans en nog veel meer aan jullie laten zien. Hoor jij bij de, misschien wel 40000 bezoekers? Of maken we er 50000 van? Yes we can!

Geniet van de regen en rozenblaadjes en tot volgende week voor een nieuw schrijfsel!

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Eén reactie op “Schrijfsel 20: Er valt wat uit de lucht”

  1. LEUK OM DIE SCHRIJFSELS TE LEZEN….WAAR HAAL JE DIE FANTASIE TOCH VANDAAN OM HET ZO MOOI TE SCHRIJVEN EN HET KOMT OOK NOG KORT BIJ DE WAARHEID .DOE ZO VOORT GEWELDIG PATRICK.
    OMA TILLY

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *