Containerterminal De Kempen bij Weert breidt fors uit

Logistiek dienstverlener GVT Group begint na de zomer met de uitbreiding van containerterminal De Kempen aan de haven in Budel/Weert. Onderdeel van die uitbreiding is de bouw van een nieuw warehouse van 10.000 vierkante meter op het terminalterrein bij de haven in Dorplein dat doorkruist wordt door de provinciegrens van Noord-Brabant en Limburg.

De containerterminal, die vorig jaar in gebruik is genomen, is volledig in handen van GVT uit Tilburg. Het nieuwe distributie centrum dat op het terminal terrein verrijst, moet er voor zorgen dat het intermodaal transport, warehousing en op- en overslag optimaal op elkaar aansluiten.

Zonder tussenkomst van een truck kunnen containers vanaf het eerste kwartaal van volgend jaar direct van het binnenvaartschip in het magazijn worden gelost. Waarna de goederen vervolgens naar wens van de klant verder worden afgehandeld, meldt GVT in zijn eigen Logistics Journal. Met deze aanpak creëert de logistiek dienstverlener volgens eigen zeggen een efficiënte en tijdbesparende oplossing voor de steeds grotere vraag naar Value Added Logistics (VAL)-activiteiten.

Als de realisatie van het nieuwe warehouse achter de rug is, wil GVT medio volgend jaar beginnen met de derde fase: een uitbreiding van het grondgebied van de terminal naar 60.000 vierkante meter. Het nieuwe warehouse wordt dan ook uitgebreid met nog eens 8.000 vierkante meter extra.

Naast het afhandelen van container wordt containerterminal De Kempen ook een regionaal overslagcentrum voor droge bulk. Rondom de terminal wordt volgens GVT in de nabije komst 100 hectare industriegrond uitgegeven. Met de multimodale infrastructuur die er komt, verwacht de logistiek dienstverlener dat deze locatie een aantrekkelijke vestigingslocatie wordt.

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest
Share on whatsapp
WhatsApp

OOK INTERESSANT

(HETZELFDE ... MAAR TOCH ANDERS)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *